Підприємця оштрафовано на суму 417,3 тисячі гривень

22 березня 2019

Інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області здійснили  інспекційне відвідування фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність з роздрібної торгівлі харчовими продуктами.

Підприємець особисто прийняв направлення на проведення інспекційного відвідування від посадової особи управління Держпраці у Миколаївській області. Відповідно до наданого документу, інспектор праці під час 2-денного візиту мав з’ясувати у фізичної особи-підприємця додержання ним  вимог щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та оплати праці.

У вимозі посадовця було визначено перелік документів кадрового та бухгалтерського обліку працівників, які необхідні для проведення інспекційного відвідування. Між тим, у визначений час та до закінчення терміну проведення заходу контролю документи для огляду та аналізу інспектору праці не були надані.

Дії підприємця розцінено такими,  що створюють перешкоди для проведення інспекційного відвідування.

За ненадання для ознайомлення книг, реєстрів та документів, ведення яких передбачено законодавством про працю, що містять інформацію  / відомості з питань, які є предметом інспекційного відвідування,  уповноваженою особою управління Держпраці у Миколаївській області  на фізичну особу-підприємця накладено штраф у розмірі 417,3 тисячі гривень.