Підприємця с.Коблево оштрафовано на суму понад 417 тис.грн за вчинення перешкод під час інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин

18 листопада 2019

Належне оформлення трудових відносин з найманими працівниками, які працюють в кафе «У Лени». Саме  зазначене стало підставою проведення інспекційного відвідування Управлінням Держпраці у Миколаївській області фізичної особи-підприємця с.Коблево.

На початку заходу в бік інспектора праці Управління надішли погрози. У зв’язку з чим до місця подій було викликано наряд поліції.

У присутності правоохоронців інспектор праці Управління відібрав пояснення у двох осіб, присутніх в приміщенні. Уповноваженій особі підприємця, яка діє  на підставі довіреності, надано вимогу про надання документів з питань кадрового та бухгалтерського обліку, необхідних для проведення інспекційного відвідування.

Між тим, документів у встановлений у вимозі строк до Управління Держпраці у Миколаївській області не було представлено. Відповідно до зазначених обставин, проведено процедурні заходи, визначенні чинним законодавством.

За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування – відмову в допуску до проведення відвідування, шляхом ненадання інформації, необхідної для проведення інспекційного відвідування, ненадання для ознайомлення книг, реєстрів та документів, ведення яких передбачено законодавством про працю, що містять інформацію (відомості) з питань, які є предметом інспекційного відвідування, та визначених у вимозі про надання документів – до фізичної особи-підприємця  застосовано штрафні санкції у розмірі  417, 3 тисячі гривень.

Штраф накладено на підставі статтею 259 Кодексу законів про працю України, Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 509, та на підставі абзацу 7 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України.