Підприємцям Єланецького району нагадали про переваги належного оформлення трудових відносин з працівниками та проінформували про прийняття Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю

06 вересня 2019

Найвищий ризик використання незадекларованої праці припадає на сфери роздрібного товарообороту та послуг. Ситуацію на краще може лише зміна світогляду підприємців щодо необхідності  формування доброчесних відносин з працівниками.

Інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Інна Добровольська впевнена, що інформаційні заходи є тим ключем, який відкриває двері до ведення господарської діяльності в межах вимог законодавства про працю.

Так, під час зустрічей з підприємцями смт Єланець  посадовець пояснювала, що уклавши  трудовий договір з громадянином,  суб’єкт господарювання отримує більше можливостей для відстоювання своїх прав у разі неналежного виконання працівником своїх зобов’язань. Належно оформлений працівник  з огляду на перспективу кар’єрного росту працює краще через те, що більш цінує  рекомендації роботодавця. Водночас, суб’єкта господарювання більш не жахають заходи контролю Держпраці з питань додержання законодавства про працю. Фахівці Державної служби праці України надають можливість усунути порушення виявлені під час інспекційних відвідувань,  невиїзних інспектувань. У разі своєчасного та належного  реагування на порушення до об’єкта відвідування (роботодавця) не вживатимуться заходи притягнення до відповідальності.

 Підприємцям повідомили про прийняття Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 823, та роз’яснили  про підстави та терміни проведення інспекційного відвідування Держпраці, права та заборони  інспекторів праці під час здійснення заходів контролю.