Підприємців Ольшанської територіальної громади попередили про необхідність належного оформлення трудових відносин з працівниками

06 серпня 2021

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Миколаївській райдержадміністрації  здійснила інформаційний рейд на предмет неприпустимості допуску працівника до роботи без укладеного трудового договору серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність  на території  Ольшанської громади.

Участь у заходах взяв інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Олександр Шитик.

Під час заходу досліджено діяльність  18 торгових об’єктів щодо   використання незадекларованої праці та здійснення господарської діяльності без реєстрації. Представники торгівлі були попереджені  про відповідальність, яка  передбачена за порушення чинного законодавства. Інспектор праці  роз’яснив порядок допуску працівників  до роботи, різницю застосування договорів трудового та цивільно-правового характерів, умови, які зазначаються у трудових угодах,  особливості укладання трудових відносин з громадянами різних категорій.

Зауважимо, у разі відсутності відомостей про забезпечення дотримання  встановлених норм, за результатами інспекційних відвідувань порушники законодавства будуть притягнуті до відповідальності.