Підприємців, різдвяного містечка на Соборній площі Миколаєва, закликали до належної організації господарської діяльності

21 грудня 2019

На головній площі Миколаєва, де  розпочало роботу різдвяне містечко, відбувся інформаційний захід, направлений на надання допомоги підприємцям щодо забезпечення належної організації діяльності.

У заході взяли участь представники Управління Держпраці у Миколаївській області, ГУ ДСНС України у Миколаївській області, ГУНП у Миколаївській області.

Суб’єктам господарювання наголосили на вимоги чинного законодавства та пояснили наслідки, які можуть статися у разі їх порушення, зокрема нещасні випадки, пожежі,  противправні дії осіб, у тому числі з причин порушення трудових прав найманих осіб тощо.

Спілкуючись з підприємцями, посадові особи  Управління Держпраці у Миколаївській області підіймали на обговорення організаційні питання щодо створення безпечних умов праці, визначення виробничих ризиків, які можуть призвести до нещасних випадків серед працівників та оточуючих людей, додержання вимог безпечної експлуатації обладнання в місцях масового скупчення людей, належного оформлення  відносин з найманими працівниками, оплати праці відповідно до КЗпП України.

 «Аварійні ситуації, нещасні випадки,  штрафи за  порушення належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками можуть затьмарити Новорічні свята. Аби цього не сталося підприємцям варто прислухатися до рекомендацій Управління Держпраці у Миколаївській області. Підходити до організації власної діяльності зважено та відповідально»,  – з коментаря  першого заступника начальника Управління Держпраці у Миколаївській області  Яни Скуратовської.

Зазначимо, що посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області й надалі докладатимуть зусиль для того, щоб  лише приємні та яскраві враження залишилися на спогад від святкування Нового 2020 року. Інформаційні заходи заплановано проводити  до середини січні 2020 року.