Підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Держпраці та Міграційною службою

19 липня 2021

16 липня, т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталій Сажієнко та Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк підписали Меморандум про співробітництво та партнерство.

Метою підписання документу є консолідація зусиль служб щодо формування сприятливого середовища на ринку праці, забезпечення реалізації державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю суб’єктами господарювання, які використовують найману працю іноземців та осіб без громадянства в Україні, а також забезпечення захисту трудових прав найманих іноземних працівників, зменшення рівня незадекларованої праці, запобігання та протидія нелегальній міграції.

Підписання Меморандуму також передбачає взаємодію у напрямі організації та проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці, обміну інформацією, необхідною для забезпечення ефективної організації роботи щодо детінізації ринку праці під час провадження трудових відносин із найманими іноземними працівниками.