Поновлено трудові права працівника, зайнятого на роботах з важкими та шкідливих умовами праці

06 липня 2020

Орендне ремонтно-будівельне управління № 4  провело атестацію робочих місць за умовами праці. Саме такий факт встановлено за результатами позапланового заходу контролю  Управління Держпраці у Миколаївській області, який проводився з метою контролю виконання раніше винесеного припису.

У приписі, виданому у грудні 2019 року, було викладено зміст наступного порушення: порушено термін проведення атестації робочих місць за умовами праці трактористів та машиніста екскаватору, що порушує вимоги чинного законодавства, а також позбавляє працівників права на отримання пільг і компенсацій за роботу в важких та шкідливих умовах праці.

Суб’єкт господарювання опрацював, виявлені Управлінням, порушення шляхом внесення  змін у штатний розписом, якими виключив посади трактористів,  та  проведення  атестації робочого місця за умовами праці машиніста екскаватора.

Варто зазначити, що аналіз  матеріалів атестації свідчить про їх відповідають вимогам нормативно-правових актів законодавства про працю в частині проведення атестації робочих місць за умовами праці.

За результатами проведеного заходу на підприємстві видано наказ відповідно до якого у зв’язку з неможливістю ліквідації впливу шкідливих виробничих факторів  працівнику, зайнятому на робочому місці машиніста екскаватору одноківшового, підтверджено право на щорічну додаткову відпустку за роботу в важких та шкідливих умовах праці у кількості 4 календарних дні  та право на отримання доплат до тарифної ставки (посадового окладу) у розмірі 4%.