Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області розглянули складові чинники поліпшення умов праці у Вітовській центральній районній лікарні

22 лютого 2018

У Вітовській центральній районній лікарні розглядали питання щодо  порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, а також надання пільг та компенсацій медичним працівникам за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Допомогу у розгляді вищезазначених питань надала начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Радченко.

Співробітникам закладу роз’яснено, що основна мета атестації полягає в регулюванні відносин між керівництвом закладу і працівниками в сфері реалізації прав на здорові та безпечні умови праці, пенсійне забезпечення, інші пільги та компенсації за роботу в шкідливих і важких умовах праці, а також розробки заходів щодо поліпшення умов праці та оздоровлення співробітників. Атестація  проводиться  атестаційною  комісією в  строки, передбачені колективним договором, але не рідше,  ніж  один раз на п’ять років.

Наприкінці заходу було проаналізовано перелік робочих місць, виробництв, професій і  посад, працюючі на яких підлягають атестації робочих місць. Зазначалось, що  своєчасно проведена атестація робочих місць – це гарантія отримання передбачених законодавством пільг та компенсацій за роботу в несприятливих умовах праці.