Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області продовжують роботу над формуванням свідомого ставлення молодих осіб до безпеки під час трудової діяльності

02 листопада 2018

Переваги засвоєння знань з питань охорони праці та дотримання їх продовж всього життя обговорювалися у Кривоозерському професійному аграрному ліцеї з молодими людьми, які наразі здобувають професії «Тракторист» та «Електрик».

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області розповіли вихованцям ліцею про стан виробничого травматизму у 2018 році та основні причини, що призвели до нещасних випадків. Ліцеїстам повідомили, що переважна більшість нещасних випадків відбувається через порушення технологічного процесу, інструкцій з охорони праці, вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин, механізмів, правил дорожнього руху. Також, зазначалося, що високий рівень травматизму спостерігається на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери, хоча діяльність суб’єктів господарювання зазначеної сфери, відповідно до встановлених критеріїв, здійснюються з незначним ступенем ризику.

Під час заходу присутнім надали інформацію про правила, норми, регламенти, положення, стандарти, інструкції та інші документи, обов’язкові для виконання з питань охорони праці. Молоде покоління з перших вуст дізналося про основні вимоги щодо електробезпеки та безпечної експлуатації тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських.

Вадим Ярмульский, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, переконаний, що зустрічі з молодими людьми – майбутніми професіоналами з обговорення актуальних проблемних питань у сфері охорони праці сприяють формуванню свідомого ставлення до власної безпеки на все трудове життя. Крім того, проведення таких зустрічей стимулює ліцеїстів до ефективного засвоєння фахових дисциплін та знань щодо безпечних методів роботи.