Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області надали знання студентам Миколаївського національного аграрного університету щодо реалізації трудових прав

25 квітня 2019

Престижність вищого навчального закладу визначається знаннями та досягненнями його студентів.  Тож, з метою підвищення зазначених показників, лекцію  на тему «Реалізація трудових прав» студентам інженерно-енергетичного факультету Миколаївського національного аграрного університету викладала особа, яка у щоденній роботі опікується питаннями трудового права, а саме: Олена Чернова, заступник начальник відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області.

Оперуючи нормами  законодавства про працю, фахівець Управління визначила трудові права, гарантії, обов’язки працівників. Студентам, також,  зауважили, що початок трудових відносин починається з моменту підписання трудового договору. Виконання робіт за усною домовленістю руйнує сутність права на працю. Головним соціальним призначенням зазначеного права є працевлаштування людини, надання їй достойної роботи та всіх необхідних засобів для її виконання, які забезпечують безпечні умови реалізації трудових функцій.

Увагу студентів акцентували на перевагах належного оформлення трудових відносин, переліку документів, які має право запросити  роботодавець та які йому заборонено вимагати від громадянина, під час працевлаштування.

Зміщуючи акценти на  наявне право кожного працівника на належні, безпечні та здорові умови праці, присутніх у лекційній залі проінформували про цьогорічній девіз  Дня охорони праці та заходи, направленні на аналіз впливу сучасних інноваційних технологій на трудову діяльність людини.