Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області висловили готовність до співпраці з керівництвом КП «Водогін-Врадіївка» щодо розв’язання актуальних питань у сфері охорони праці

06 червня 2019

Днями  відбулась зустріч посадових осіб управління Державці у Миколаївській області з директором КП «Водогін-Врадіївка».

Мета заходу встановити відносини між суб’єктом господарювання та органом державної виконавчої влади,  які сприятимуть розв’язанню проблемних питань у сфері охорони праці та недопущенню нещасних випадків з працівниками.

 Віталій Милько, головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області, відмітив, що склад, чисельність і кваліфікація персоналу КП «Водогін-Врадіївка»  визначається його керівником залежно від потужності та ступеня складності споруд, технологічних процесів з урахуванням обсягів роботи з обслуговування і ремонту мереж і споруд та визначив вимоги щодо навченості персоналу у сфері охорони праці. Так, до призначення на самостійну роботу чи у разі переведення на іншу роботу працівники підприємства зобов’язані пройти спеціальну фахову підготовку, інструктаж та навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії. Крім того, для працівників, що обслуговують електроустановки, обов’язкове знання Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, а для працівників, що обслуговують хлорне господарство та хлораторні установки –  Правил охорони праці при виробництві, зберіганні, транспортуванні та застосуванні хлору. Первинній перевірці знань підлягає увесь персонал виробника до керівних та інженерно-технічних працівників включно.

Учасники зустрічі обговорили  технічний  стан споруд та  систем системи водопостачання в смт Врадіївка, акцентували увагу на порядку введення в експлуатації виробничих об’єктів після  реконструкції.

Посадовці підкреслили, що перед тим як вимагати від персоналу безумовного виконання своїх обов’язків і розпоряджень, керівництво має провести кропітку попередню роботу. Зокрема  детально підійти до вивчення операцій та процесів, які відбуватимуться під час виконання робіт, проаналізувати та задовольнити потреби у засобах колективного та індивідуального захисту, створити відповідні взаємозв’язки  між структурними підрозділами тощо.

Наприкінці заходу було відмічено,  що життя та здоров’я людини  – це цінності, якими необхідно дорожити. Державні службовці зауважили на перевагах   реалізації господарської діяльності через прийняття управлінських рішень, що ґрунтувалися на принципах державної політики у сфері охорони праці та висловили готовність до  співпраці  щодо розв’язання актуальних питань у сфері охорони праці.