Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області розповіли працівникам ДП «Баштанське лісове господарство» про мету та перспективи ведення діяльності відповідно до вимог трудового законодавства

11 вересня 2019

На ДП “Баштанське лісове господарство” відбулась зустрів посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з працівниками підприємства.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками стосовно додержання трудової дисципліни, формування толерантних відносин у колективі,  дотримання прав працівників, створення сприятливих умов праці для жінок та неповнолітніх.

Учасники зустрічі визначили трудові права та гарантії працівників, обговорили моменти щодо їх реалізації. Так, певне коло осіб підприємства, відповідно до списку затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 1997 р. № 570,  має право на щорічну основну відпустку тривалістю 28 календарних днів. Графік надання відпусток на підприємстві складається, проте життя висуває свої вимоги. Тож, толерантність відносин  між працівником та керівником, працівниками щодо виконання обов’язків під час періоду відпустки основного працівника є однією з умов сталої роботи підприємства.

Під час заходу зазначалося, що відносини між роботодавцем та працівником повинні базуватися на нормах чинного законодавства, кожна сторона трудових відносин має усвідомлювати свою відповідальність за порушення умов трудового договору та вимог законодавства про працю.

Дмитро Куруч, інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області, відмітив, що на підприємстві мають створюватися сприятливі умови для праці жінок, які мають неповнолітніх дітей, зокрема за можливості корегування графіку роботи, надання відпусток у літній період року, дотримання інших трудових пільг і гарантій.

У діалозі учасники дійшли згоди щодо переваг залучення до лісового господарства молодих працівників. Молоді кадри можуть вносити  у діяльність  прогресивні технології,  застосовувати передові методи роботи тощо. Тож, молодий вік працівників не повинен  ставати перепоною для працевлаштування. Тим паче, що перше робоче місце, перший керівник, трудовий колектив закарбовується у пам’яті людини на все життя. Отже,  трудові відносини з молодими працівниками, серед яких можуть бути неповнолітні, мають здійснюватися з чітким дотримання вимог трудового законодавства.