Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснили відвідування об’єктів роздрібної торгівлі пальним ТОВ «Манго – груп»

04 березня 2020

В рамках заходів з протидії нелегальному обігу пального посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснили візити на об’єкти  роздрібної торгівлі пальним ТОВ «Манго – груп», які розташовані на Миколаївщині.

Заходи мали моніторинговий характер. Посадові особи Управління опосередковано дізнавалися про повноваження працівників автозаправних станцій, напруженість праці найманих осіб продовж дня,  визначали рівень дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки тощо.

Водночас, посадовці надавали роз’яснення щодо додержання трудових прав працівників, зокрема щодо  реалізації права на внесення запису про прийняття на роботу до трудової книжки, оплати праці не нижче встановленого мінімуму, інформування про небезпечні і шкідливі умови праці, ознайомлення працівників з вимогами безпеки, виробничої санітарії, забезпечення засобами індивідуального захисту тощо.

Увагу працівників зосереджували не лише на їх правах, але й на обов’язках. Зокрема виконання поставлених виробничих завдань, дотриманні трудової дисципліни, додержання вимог інструкцій з охорони праці.