Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області провели семінар – нараду з працівниками ПП «Електролюкс»

09 лютого 2018

Організаційні заходи, якими досягається безпека робіт в електроустановках, а також порядок допуску працівників до проведення робіт. Саме такі теми підіймали для обговорення посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області на семінар-нараді  в ПП «Електролюкс».

Під час заходу зазначалось, що співробітники підприємства зайняті на роботах з монтажу електродвигунів, генераторів і трансформаторів, ремонту та технічного обслуговування різного електричного устаткування. Тому працівники  повинні чітко усвідомлювати усі можливі ризики їх роботи та додержуватись вимог електробезпеки. Згідно зі статистикою саме з працівниками, які мають доволі великий досвід,  трапляються нещасні випадки. Своєчасно та якісно  проведений інструктаж створює концепцію виконання робіт відповідно до виробничого графіка, сприяє попередженню виникнення нещасних випадків.

Віталій Косовський, головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудування та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області, звернув увагу на підготовку до робіт за  нарядами – допуску. Мова йшла про достатність та правильність зазначених у наряді заходів безпеки, за якісний і кількісний склад бригади і призначення працівників, відповідальних за безпечне виконання робіт, а також за відповідність груп з електробезпеки працівників, які зазначені в наряді роботі, що виконується.

Підсумовуючи захід, електромонтажник підприємства навів перелік робіт, що виконується на підприємстві за нарядами-допуску та зазначив, що на підприємстві здійснюється системний підхід до організації охорони праці. Він, також,  висловив вдячність за підтримку управління Держпраці у Миколаївській області у пошук нових методів профілактики виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на підприємствах.