Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області визначили межу відповідальності у збереженні життя, здоров’я і працездатності людини у трудовому процесі та у побуті

20 лютого 2018

Повноваження покладені на працівників житлово-комунального підприємства щодо забезпечення безпеки  населення шляхом утримання у належному стані будівель та споруд, організації належного технічного обслуговування та огляду газопроводів, газового обладнання та інших інженерних комунікацій, а також забезпечення працівників гідними умовами праці. Саме такі питання підіймали на обговорення посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області під час семінар-наради у  ЖКП ММР «Бриз». Участь у заході прийняли керівники структурних підрозділів підприємства (28 осіб).

На початку заходу Сергій Джігімон, начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області, визначив важливість упорядкування документів, що встановлюють  балансову належність об’єктів, інженерних комунікацій.

«Точка розмежування газових мереж за ознакою договірних зобов’язань з експлуатації окремих ділянок або елементів, яка встановлюється на межі балансової належності є межею експлуатаційної відповідальності сторін». – підкреслив Сергій Джігімон.

Виконання робіт спеціалізованими підрядними організаціями щодо проведення обстежень газопроводів, перевірки стану димових і вентиляційних каналів та їх очищення обов’язково необхідно контролювати на якість та повноту виконання.

Під час заходу зазначалося, що переконання населення щодо дотримання вимог безпеки за умов проведення ремонтів та перепланування квартир, належної експлуатації газового обладнання та димовентиляційної системи є складною, проте необхідною роботою співробітників підприємства.

Також, на розгляд присутнім  було винесене питання щодо покращення умов праці.

Інспектор праці відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області, Юлія Пономарьова роз’яснила, що для того, щоб виявити реальні умови праці людини, необхідно провести атестацію її робочого місця. Результати атестації  робочих місць за умовами праці використовуються для розроблення заходів щодо покращення умов праці і оздоровлення працівників та під час визначення пільг та компенсацій за роботу у несприятливих умовах праці.