Посадові особи Управління Держпраці визначили представникам будівельної сфери організаційні заходи, направлені на мінімізацію ризиків виникнення нещасних випадків на виробництві

18 грудня 2020

17 грудня 2020 року відбулась zoom-конференція для представників  будівельної галузі міста Миколаєва та Миколаївської області присвячена обговоренню заходів, направлених на недопущення нещасних випадків, дотримання вимог охорони праці працівників під час організації та проведення будівельних робіт, у тому числі на  висоті.

Під час заходу головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Пензул ознайомив учасників з причинами та обставинами нещасних випадків, які стались на будівельних майданчиках Миколаївщини у минулих роках.

Фахівець Управління Держпраці зосередив увагу на відповідальності осіб, які мають координувати здійснення загальних положень охорони праці при виборі технічних, організаційних рішень з метою планування різних робіт чи стадій робіт на об’єкті будівництва. Відсутність нещасних випадків на будівельному майданчику залежить від скоординованої роботи всіх виконавців робіт, зокрема  субпідрядників.

Учасникам також було зауважено на важливості впровадження ефективних заходів колективного захисту, проведення своєчасних інструктажів з охорони праці. Окремо рекомендовано дотримуватись карантинних обмежень та організовувати роботу з урахуванням заходів щодо недопущення поширення захворювання Covid-19 на робочих місцях.