Посадові особи Управління визначили напрямок роботи зі збереження здоров’я працівників лабораторії Миколаївського обласного шкірно-венерологічного диспансеру

02 березня 2018

Своєчасне і належне проведення атестації робочих місць за умовами праці є надійною основою для здійснення на підприємствах низки заходів щодо виявлення реальної дії шкідливих і небезпечних факторів на робочих місцях, поліпшення умов праці та соціального захисту працівників за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Саме про це говорила начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Радченко під час семінар-наради у Миколаївському обласному шкірно-венерологічному диспансері.

Під час зустрічі йшлось про те, що  використання системного та конструктивного  підходу у поліпшенні умов  праці працівників знижує ризик виникнення професійних захворювань. Людмила Радченко роз’яснила порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, визначила умови для отримання пільг та компенсацій працівниками лабораторії медичного закладу.

Зазначалось, що працівникам лабораторії (працюючих на мікроскопах, полярископах та кінометрах із застосуванням токсичних імерсійних рідин; під час роботи з мікроскопами,  що мають ультрафіолетові джерела світла; під час  застосування імерсійних об’єктивів (кратністю 90 – 120), а також на перегляді товстошаруватих ядерних фотоемульсій) встановлюється скорочений робочий тиждень – 36 годин. Зазначена норма передбачена чинним законодавством України з метою надання співробітникам лабораторії додаткового відпочинку.