Посадовці Управління Держпраці визначили трансформації, які необхідно втілити для забезпечення безпеки на АЗС ТОВ «Автошлях трейд»

25 жовтня 2021

Управління Держпраці опрацьовує з суб’єктами господарювання області, що здійснюють діяльність у сфері з продажу пального, заходи щодо виявлення існування  невиправданого ризику виникнення аварій, надзвичайних ситуацій під час провадження діяльності та дії щодо усунення небезпек.

Під час превентивного заходу на АЗС ТОВ «Автошлях трейд» посадовці Держпраці зосередили увагу на забезпеченні безпеки в  пожежонебезпечних зонах. Адже в просторі таких зон зберігаються, використовуються, виділяються під час технологічного процесу горючі речовини, що вимагають спеціальних заходів, зокрема в частині електрифікації конструкції обладнання.

Посадовці загострили увагу на вжиття необхідних адміністративних заходів. Зокрема зауважено на забезпечення належного технічного стану обладнання, формування у персоналу знань щодо заборон вчиняти дії, що можуть призвести до виникнення або поширення аварії чи надзвичайної ситуації,  проведення навчання працівників правилам поведінки у разі виникнення аварійних ситуацій та аварій, розміщення на видному місці  номерів телефонів оперативних чергових аварійно-рятувальних формувань.

Окремо представниками органу, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони праці, підкреслено на забезпечення  наявності в  ТОВ «Автошлях трейд» дозвільних документів, які дають право на провадження певних дій в рамках господарської   діяльності.