Працівникам швейних підприємств Одещини розповіли про дотримання правил безпеки та зміни у трудовому законодавстві

28 березня 2023

Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці, з метою консультування, відвідали низку підприємств Подільського району, які здійснюють пошиття одягу.

Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Вікторія Михайлюк провела технічні консультації на робочих місцях у ТОВ «Тімдресс Дебетекс» та ПП «Балтська швейна фабрика».

Під час консультацій представник ПМУ Держпраці  наголосила на неухильному дотриманні правил охорони праці  для працівників швейного виробництва, недопущення до роботи працівників, які не пройшли відповідне навчання та інструктажі з питань охорони праці. Враховуючи, що виробничий процес здебільшого здійснюється електричними приладами, окрему увагу приділили  безпечній експлуатації електроустановок.

«Незадекларованій праці та будь-якому прояву дискримінації – не місце у трудовому колективі!» – на цьому наголосила головний державний інспектор відділу з питань праці  Людмила Добровольська працівникам швейних цехів.

Фахівець роз’яснила останні нововведення у трудовому законодавстві, зокрема, в питаннях оформлення трудових відносин, оплати праці, надання щорічних та додаткових відпусток, тощо. Окремо зупинилась на соціальних гарантіях для працівників, які працюють офіційно.

Крім цього, розповіла про шляхи забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах, недопущення мобінгу та дискримінації на робочому місці.

Наприкінці зустрічі посадові особи ПМУ Держпраці повідомили працівникам підприємств про можливість отримання додаткової консультаційної допомоги в межах компетенції Держпраці через надання відповідного запиту на порталі pratsia.in.ua.

Додатково фахівці Південного міжрегіонального управління повідомили про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці