Правникам торгівлі Миколаєва запропоновано приділяти більше уваги заходам профілактики коронавірусу

10 березня 2020

Торгівля одна з сфер діяльності працівники, якої щоденно контактують з великою кількістю людей. Саме тому посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області приділяють цій сфері діяльності особливу увагу під час поширення інформації щодо профілактики коронавірусу.

Представникам торгівлі наголошується, що особиста  гігієна – це основа збереження здоров’я на довгі роки, умова ефективної профілактики різних захворювань. Вона базується на принципах збереження і зміцнення здоров’я шляхом дотримання гігієнічних вимог у повсякденному особистому житті й діяльності. Профілактика зараження на коронавірус не є виключенням.

Дотримання  правил  особистої гігієни, зокрема часте миття та обробка рук, використання захисної маски, очищення поверхонь торгового обладнання, знижує загрозу зараження на вірус COVID-19.

Спілкуючись з продавцями, посадові особи Управління зауважували, що процес обслуговування  покупців має бути тісно переплетений з забезпеченням особистої безпеки.

Вірусна інфекція, така як COVID-19, має довгий середній інкубаційний період (час від зараження до появи симптомів) і послідовний інтервал (час між послідовними випадками). Зокрема, послідовний інтервал для вірусу COVID-19 оцінюється в 5-6 днів, в той час як для вірусу грипу послідовний інтервал становить 3 дні. Коронавірус викликає гострий респіраторний синдром, важкі випадки якого можуть ускладнюватися пневмонією або дихальною недостатністю з ризиком смерті. Проти хвороби поки відсутні будь-які специфічні противірусні засоби лікування або профілактики. Тож, дотримання особистої гігієни є головним заходом у протидії зараження на COVID-19.

 Серед представників торгівлі поширювалися інформаційні матеріали МОЗ України  щодо профілактики коронавірусу.