Правове навчання: зміни у законодавстві у сфері охорони праці

15 червня 2018

15 червня 2018 року в управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулось чергове правове навчання для головних держаних інспекторів Управління.

Організатори навчання, фахівці юридичного сектору, довели до відома  посадових осіб Управління про останні зміни в законодавстві у сфері діяльності Держпраці та надавали відповіді на актуальні питання посадових осіб управління.

Левову частину заходу було приділено питанню практичного застосування чинного законодавства, яке регулює порядок надання адміністративних послуг, зокрема  продовження строку дії документів дозвільного характеру  та надання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Слухачі  отримали роз’яснення щодо підстав здійснення контрольних заходів з питань праці та особливостей накладання штрафних санкцій  за порушення чинного законодавства, а саме в частинах надання пільг та компенсацій за важкі та шкідливі умови праці, недодержання строків чи не проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Серед іншого, з присутніми було обговорено організаційні питання щодо формування та збереження єдиної справи розпорядчих документів, що приймаються органом державного нагляду (контролю) під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.