Представники Управління Держпраці у Миколаївській області та ДУ «Миколаївський ОЛЦ МОЗ України» обговорили проблемні питання щодо своєчасного надання результатів епідеміологічних розслідувань захворювань медичних працівників на Covid-19

03 липня 2020

За ініціативи  Управління Держпраці у Миколаївській області відбулася нарада щодо своєчасного надання результатів епідеміологічних розслідувань захворювань медичних працівників на Covid-19, які входять до матеріалів  справ розслідувань випадків гострих професійних захворювань медичних працівників на коронавірусну інфекцію SaRS-CoV-2.

Участь у заході взяли представники Управління Держпраці у Миколаївській області:  перший заступник начальника Управління Яна Скуратовська, головні державні інспектори відділу з питань гігієни праці Юлія Пономарьова, Леся Бугас, та  Державної установи «Миколаївський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» ( далі – ДУ «Миколаївський ОЛЦ МОЗ України»): в.о.директора Володимир Клочко, заступник директора по контролю та моніторингу за інфекційними захворюваннями Олександр Ігнатенков, завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень та моніторингу Олена Табала.

Сторони порушили питання щодо  карти епідеміологічного обстеження вогнища інфекційного зараження ( далі – Карта),  яка передбачена для  фіксації інформації про хворого, імовірні   фактори передачі інфекції, умови, що сприяли захворюванню тощо.  Під час наради відзначено, що Карта складається  ДУ «Миколаївський ОЛЦ МОЗ України» з урахуванням  інформації, наданої закладами охорони здоров’я про стан здоров’я  медпрацівника, у якого виявлено коронавірус. Наразі у ДУ «Миколаївський ОЛЦ МОЗ України»  фіксується затримка передачі інформації від медичних установ, особливо щодо одужання. Цей факт є одним з чинників який негативно впливає на оперативність проведення розслідувань випадків гострих професійних захворювань медичних працівників.

Яна Скуртовська  висловила сподівання, що інформаційно-роз’яснювальна робота серед закладів охорони здоров’я змінить ситуацію.

За результатами наради вирішено донести інформацію до голів комісій з розслідування випадків гострих професійних захворювань медичних працівників щодо контролю за своєчасним наданням відомостей лікарями про стан здоров’я хворих  на Covid-19 до ДУ «Миколаївський ОЛЦ МОЗ України», оперативного отримання завірених копій Карт для включення їх у матеріали розслідувань випадків гострих професійних захворювань медичних працівників на коронавірусну інфекцію SaRS-CoV-2.