Превентивна діяльність управління Держпраці у Миколаївській області – належне оформлення трудових відносин

13 серпня 2018

Робота управління Держпраці у Миколаївській області у напрямку належного оформлення трудових відносин пов’язана не тільки з виконанням управлінням контрольних заходів, але і з проведенням відповідних превентивних заходів серед суб’єктів господарювання Миколаївщини. Головне, щоб роботодавці дотримувалися вимог чинного законодавства та ухвалювали рішення про офіційне працевлаштування працівників.

Проводячи у липні 2018 року відвідування суб’єктів господарювання з метою інформування їх про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю,  у тому числі щодо оформлення трудових відносин, на території курортної зони «Коблево», інспектори праці інформували роботодавців про переваги офіційного оформлення трудових відносин та надавали роз’яснення стосовно застосування вимог чинного законодавства. Одночасно увага роботодавців зверталася на умови використання праці фізичних осіб на умовах трудового та цивільно-правового договору.

Роботодавцям додатково окреслювалося коло документів, що передбачає оформлення результатів роботи за зазначеними вище договорами, та для належного оформлення відносин з працівниками роздано чималу кількість тематичних буклетів управління Держпраці у Миколаївській області, присвячених темі «легальної зайнятості».

За результатам повторних відвідувань роботодавців та проведених інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання у  курортної зони «Коблево» інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області встановлено факти  оформлення останніми трудових відносини з 40 працівниками.