Про безпеку під час навчального процесу говорили з педагогами шкіл на Миколаївщині

11 серпня 2023

Головне в новому навчальному році, який незабаром розпочнеться, —турбота про безпеку школярів та педагогів. Тому сьогодні саме це є одним з найважливіших завдань фахівців Південного міжрегіонального управління Держпраці, які відвідують навчальні заклади та надають цінні консультації і поради.
Нещодавно головний державний інспектор управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Вадим Ярмульський взяв участь в комісійному огляді стану готовності закладів загальної освіти сільської ради с. Мигиї Первомайського району до нового навчального року.


Фахівець Держпраці звернув особливу увагу присутніх на необхідність дотримуватися правил охорони праці під час навчального процесу. Наголосив на відповідальності та обов’язках керівників суб’єктів господарювання за стан охорони праці в закладах загальної освіти.


Під час перевірки інспектор зазначив завдання керівника закладу освіти з питань охорони праці задля створення безпечних умов для учнів та педагогів та уникнення нещасних випадків:
– спланувати роботу з охорони праці;
– контролювати стан охорони праці;
– оцінити стан охорони праці та функціонування системи управління охороною праці;
– заохотити працівників дотримуватися вимог безпеки й охорони праці.
Посадовець підкреслив, що дуже важливо своєчасно проводити інструктажі з охорони праці, які працівники, під час прийняття на роботу періодично, повинні проходити.