Про безпеку польових робіт говорили з працівниками сільськогосподарського підприємства на Одещині

15 серпня 2024

Інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Юрій Нирян провів технічну консультацію на робочих місцях з питань безпеки під час польових робіт з працівниками СВК “Родина”.

З метою запобігання нещасним випадкам під час проведення польових робіт фахівець акцентував увагу присутніх на дотриманні під час їх проведення нормативно-правових актів, а саме:

– не дозволяється експлуатація сільськогосподарських тракторів без електростартерного запуску двигуна та з відсутньою або несправною системою блокування запуску двигуна за ввімкнутої передачі;

– експлуатація сільськогосподарських машин має здійснюватися з урахуванням вимог експлуатаційної документації;

– вузли та елементи сільськогосподарських машин, що рухаються, обертаються і можуть становити небезпеку, мають бути огороджені захисними кожухами, які забезпечують безпеку працівників;

– не дозволяється експлуатація несправних машин та обладнання;

– перед виконанням робіт необхідно переконатися, що дроти повітряних ліній електропередач не буде зачіпати техніка;

– під час проїзду сільськогосподарської техніки потрібно дотримуватися безпечної дистанції.

Особливої уваги вимагають роботи, пов’язані із підготовкою мінеральних добрив до їх внесення у ґрунт.

Роботи, пов’язані з підготовкою мінеральних добрив до внесення у ґрунт, треба здійснювати за допомогою механізмів, оснащених пристроями для зниження пилоутворення. Працівники повинні використовувати відповідний спецодяг, спецвзуття та засоби індивідуального захисту органів дихання й зору.                                                                                                                                          

Працівникам не дозволяється перебувати в зоні можливого руху маркерів або навісних машин під час розвертання машинно-тракторних агрегатів.

Заміну, очищення й регулювання робочих органів навісних машин і знарядь, які підняті, потрібно проводити тільки спеціальними чистками в рукавицях із зупиненим, загальмованим агрегатом та вимкнутим двигуном і вжиттям заходів, що запобігають їх самовільному опусканню.

Забороняється підніматися на машини або спускатися з них під час їх руху.

0.00%
Осталось: