Про переваги та гарантії задекларованої праці, правила отримання дозвільних документів розповіли за круглим столом у Окнянському відділі Одеського Центру зайнятості

28 березня 2023

В умовах воєнного стану відбуваються зміни з законодавчих та нормативно-правових актах, які регламентують діяльність суб’єктів господарювання різних форм власності з питань праці та охорони праці. У зв’язку з цим в Окнянському відділі  Подільської філії Одеського ОЦЗ відбулось засідання за «круглим столом», в якому взяли участь головні державні інспектори Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Людмила Добровольська та Вікторія Михайлюк.

Під час зустрічі, яка відбувалась у форматі  «питання-відповідь», представників суб’єктів господарювання  ознайомили з Порядком впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці. Фахівці ПМУ Держпраці надали консультації з приводу отримання дозвільних документів в умовах воєнного стану, проведення навчання з питань охорони праці.

Одночасно фахівці Держпраці розповіли про переваги та соціальні гарантії задекларованої праці, правила укладання трудових договорів, надання різних видів відпусток, виплати заробітної плати.

Особливу увагу приділили недопущенню усіх видів дискримінації, мобінгу, порушенню принципу рівності прав і можливостей за статтю, національністю, тощо. Надавались практичні поради, як не стати жертвами торгівлі людьми та примусової праці.

По закінченню консультативної зустрічі фахівці Держпраці запропонували відвідати сайти та сторінки соціальних мереж органів Держпраці, де висвітлені питання, семінари, роз’яснення щодо питань охорони праці та питань трудового законодавста.

Також кожен суб’єкт господарювання або працівник може звернутись до фахівців Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  в телефонному режимі, за допомогою електронної пошти чи надіслати у спеціальній формі на портал https://pratsia.in.ua/.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці