Про умови праці, які сприятимуть офіційному працевлаштуванню, розповіли представникам закладів торгівлі та харчування на Одещині

10 серпня 2023

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці неодноразово нагадують щодо умови праці, які сприятимуть офіційному працевлаштуванню: необхідність створювати на робочому місці, в кожному структурному підрозділі гідні умови роботи відповідно до нормативно-правових актів, забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці та інформування з питань виробничого травматизму.

Днями головний державний інспектор Вікторія Михайлюк розповіла працівникам закладів торгівлі та надання послуг з харчування в м.Подільську, що з 1 серпня стартувала кампанія «Виходь на світло!», метою якої є зниження рівня незадекларованої праці.

Інспектор наголосила на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, звернула увагу на перелік переваг офіційного працевлаштування та зазначила, що задекларована праця гарантує найманому працівнику гідні та безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати (не нижче мінімальної), захист трудових прав та соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.

Працівників підприємства поінформували про їх права на щорічні відпустки та інші соціальні гарантії, а також негативні наслідки в разі настання нещасного випадку з працівником, який працює без оформлення трудового договору.

Фахівець Південного міжрегіонального управління Держпраці повідомила, що
роботодавці, які працюють відкрито та дотримуються чинних вимог законодавства, завжди мають переваги й можливість вийти на нові ринки.
Додатково фахівець Південного міжрегіонального управління повідомила про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.