Професійні свята 6 червня: День журналіста, День працівників водного господарства

06 червня 2021

День журналіста

Важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя.

Слово журналіст і журналістика походить з французької мови. Journal – «газета» – виникло як скорочення словосполучення papier journal і означає «щоденний папір (листок)», що своєю чергою походить від латинського «щоденна звістка». Тобто, журналісти – це вісники, ті, що оповіщають, приносять щоденні звістки.

Відповідно до Указу Президента України № 251/94 від  25 травня 1994 професійне  свято  працівників засобів масової інформації – День журналіста  щорічно відзначається  6 червня – у день прийняття Спілки журналістів України 1992 року до Міжнародної федерації журналістів.

 

День працівників водного господарства

Водне господарство України тісно пов’язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток і розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення.

Всі функції, які пов’язані з регулюванням водних ресурсів, їх збереженням, використанням і відведенням використаної води, а також із запобіганням руйнівної дії вод, тісно переплетені між собою.

Ураховуючи вагомий внесок  працівників водогосподарсько-меліоративного комплексу у розвиток  водного господарства і меліорації земель,  задоволення потреб населення  і галузей національної  економіки у  водних ресурсах, Указом Президента України від 18 березня 2003 року № 226/2003 в Україні встановлено професійне свято – День працівників водного господарства, який відзначається щорічно в першу неділю червня.

 

Колектив Управління Держпраці у Миколаївській області  вітає трудові колективи Миколаївщини з професійними святами. Від щиро серця бажаємо нових здобутків і звершень, стабільності й процвітання, міцного здоров’я, наснаги, оптимізму та добробуту!