На Одещині проведено інформаційне відвідування та технічну консультацію щодо профілакатики нещасних випадків та належного оформлення трудових відносин

12 вересня 2023

З метою забезпечення зниження рівня виробничого травматизму та незадекларованої праці фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Анастасія Лисенко провела інформаційне відвідування та технічну консультації в державному підприємстві «Одеський державний цирк».


Метою зустрічей є інформування про причини нещасних випадків в процесі трудової діяльності, а також ризики і наслідки незадекларованої праці.


Інспектор та посадові особи закладу обговорили питання забезпечення провадження господарської діяльності у період воєнного стану.


Зосередили увагу на змінах в трудовому законодавстві, у тому числі в умовах роботи та основних правилах безпечного виконання робіт.


Представник Держпраці поінформувала про різницю надомної та дистанційної роботи, трудові і соціальні гарантії для працівників з дітьми.


Під час заходу розглянуто питання своєчасного навчання та перевірки знань з охорони праці посадових осіб, а також проведення інструктажів на робочих місцях.


Наголосили на основних вимогах Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, зі змінами. Привернуто увагу до процедури розслідування нещасних випадків у період дії правового режиму воєнного (надзвичайного) стану в Україні або окремих її місцевостях.