Профілактика прихованого виробничого травматизму: з працівниками медичного закладу на Одещині проведено технічну консультацію

24 липня 2024


З метою профілактики випадків прихованого виробничого травматизму головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Владіслав Трофімов провів технічні на одному із підприємств міста.


Під час заходу інспектор повідомив, що приховання нещасного випадку та непроведення його розслідування створюють загрозу повторення травмування. У такому випадку роботодавець наражає своїх працівників на небезпеку на робочому місці, чим порушує їх конституційне право на належні, безпечні і здорові умови праці.


Інспектор зазначив, що під час виявлення нещасного випадку необхідно одразу ж надати допомогу потерпілому та негайно повідомити безпосередньому керівникові робіт.


Досвідчений фахівець наголосив, що безпосередній керівник робіт чи інша уповноважена особа підприємства зобов’язані:
-терміново організувати надання першої домедичної допомоги потерпілому та забезпечити у разі потреби його направлення до закладу охорони здоров’я;
-негайно повідомити роботодавцеві про те, що сталося;
-зберегти до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку обстановку на робочому місці, машини, механізми, обладнання, устаткування у такому стані, в якому вони були на момент нещасного випадку.