Промо-захід у смт Єланець: популяризація належного оформлення трудових відносин

11 квітня 2019

В рамках  заходів  управління Держпраці у Миколаївській області  щодо протидії нелегальної зайнятості населення у смт Єланець  відбулась презентація буклету «Легальна зайнятість-запорука гідного майбутнього». У заході було охоплено особи, які забезпечують себе працею самостійно, роботодавці, наймані особи, студенти та інше населення смт Єланець.

Інспектори праці  Управління демонстрували інформаційне наповнення буклетів та покроково доносили  можливості  його застосування. Так, населенню  селища міського типу пропонували розв’язати проблему щодо майбутнього, у якому за відсутності страхового стажу людина залишиться наодинці з проблемою відсутності коштів на задоволення мінімальних потреб, роз’яснювали трудові права громадян та важливість їх реалізації, а також ставили питання, що провокує до роздумів, а саме:  «якщо не  я сам, то хто ж потурбується про мене?».

За результатами обговорення зазначеного питання громадяни погоджувалися, що насправді всі зміни в ставленні до належного оформлення трудових відносин залежать суто від кожного з них. Зокрема, лише аргументована та конструктивна  розмова між працівником та роботодавцем здатна зруйнувати безвідповідальність, яка виникає за умов усної домовленості щодо виконання робіт.

Буклети управління Держпраці у Миколаївській області з інформацією про процедуру документального оформлення трудових відносин, переваг офіційного працевлаштування, контактні телефонні номери для отримання роз’яснень щодо додержання законодавства про працю  отримало понад 45 мешканців смт Єланець віком від 17 до 60 років.