Провадження просвітницької діяльності з питань законодавства про працю

03 грудня 2018

Просвітництво мешканців Миколаївської області  щодо вимог законодавства про працю є запорукою економічного розвитку області та кроками направленими до створення соціально-захищеного майбутнього населення. Саме так  вважає  керівництво   управління Держпраці у Миколаївській області.

Просвітництво громади на теми, предметами яких є взаємовідносини між роботодавцем та працівником, сприяє належному оформленню трудових відносин, реалізації трудових прав та гарантій найманих працівників, розширенню світогляду громадян.

Як приклад роботи із громадою у напрямку підвищення знань  можна відзначити участь посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області в освітньо- просвітницьких передачах «Такий закон» телеканалу Так TV.

Безперечно, просвітництво орієнтоване на «непідготовлену» аудиторію. Тому роз’яснення про застосування норм чинного законодавства надаються у більш ясній і зрозумілій формі.

29 листопада 2018 року (1.12.2018, 03.12.2018 – повтори) з нагоди відзначання Міжнародного Дня людей з інвалідністю на телеканалі ТАК TV мешканці Миколаївщини змогли побачити передачу, у якій надавалися роз’яснення щодо  трудових прав та гарантій людей з особливими потребами.

Додатково: роз’яснення щодо переваг офіційного працевлаштування, порядку належного оформлення трудових відносин, особливостей ведення трудових книжок працівників, видів та умов трудових договорів можна знайти на you tube каналі управління Держпраці у Миколаївській області.