Протидія трудової експлуатації дітей: розповсюдження знань з трудового права серед студентів Миколаївського державного коледжу економіки та права

05 червня 2019

За віком студенти І, ІІ курсів  Миколаївського державного коледжу економіки та права є дітьми – неповнолітніми особами, між тим ніщо їм не перешкоджає реалізовувати всій трудовий потенціал по завершенню літньої сесії.

Для того, щоб перша трудова діяльність студентів коледжу не залишила негативних спогадів,   інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Панкова під час зустрічі з молоддю акцентувала увагу на сфери діяльності роботодавців, які намагаються приховувати дитячу працю на власних підприємствах, адже це зобов’язує їх нести юридичну відповідальність за неповнолітніх. Вихованці коледжу дізналися про вимоги чинного законодавства щодо залучення неповнолітніх до виконання робіт та розміри  заробітної  плати нижче якого роботодавці не вправі платити працівнику, у разі відпрацювання місячної норми робочого  часу та виконання робіт у неповний робочий день.

Учасникам заходу розповіли про умови трудового договору, які є незмінними – визначенні чинним законодавством, та які визначаються під час перемовин між сторонами трудових відносин. Зокрема, початок та кінець роботи, час  приймання їжі та відпочинок продовж робочого дня, обов’язки працівника у межах дорученої роботи  тощо.

Серед студентів коледжу  було розповсюджено буклети з інформацією про порядок оформлення трудових відносин та особливостей  працевлаштування неповнолітніх осіб. Для них також знайшлося  місце на інформаційних стендах навчального закладу.