Звернення начальника Управління з нагоди Дня охорони праці

28 квітня 2021

Шановні колеги, роботодавці, економічне активне населення!

 

Щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.  Заходи в рамках цього дня  здійснюють у понад 100 країн світу.

За рекомендаціями Міжнародної організації праці  у 2021 році девіз Всесвітнього дня охорони праці – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Головною метою заходу є привернення уваги кожного до необхідності зниження рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму  і професійних захворювань, а також формування свідомого ставлення суспільства до безпеки праці.

Найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я. Водночас  є зрозумілим, що  життя і здоров’я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до виконання своїх обов’язків у сфері охорони праці.

З нагоди Дня охорони праці хочу побажати усім з увагою та відповідальністю ставитися до експлуатації устаткування, яке використовується у виробничій діяльності, з натхненням реалізовувати дієві заходи, направлені на збереження життя та здоров’я людини під час трудової діяльності.

Нехай кожен ваш день буде наповнений корисними справами та теплом людських відносин, а мрії втілюються в життя та приносять бажану радість і задоволення.

 

З повагою

Юрій Козловський,

 начальник Управління Держпраці

у Миколаївській області