Питання безпеки громадян під час використання балонів із зрідженим вуглеводневим газом на постійному контролі управління Держпраці у Миколаївській області

22 вересня 2017

Через тематичні наради, семінари, круглі-столи, що поводяться в рамках плану роботи управління Держпраці у Миколаївській області на 2017 рік, відбувається координація діяльності райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств спрямована на дотримання вимог використання балонів із зрідженим вуглеводневим газом в побуті, закладах громадського харчування та місцях масового скупчення людей.

Одна з таких тематичної нарад за участю  посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області відбулась на ТОВ «ДНІПРОРЕГІОНГАЗ». Рішення прийняті на зазначеній нараді одразу  набули реалізації.

Так,   з 01 вересня по 04 жовтня 2017 серед абонентів ТОВ «ДНІПРОРЕГІОНГАЗ»  на території Миколаївської області та міста Миколаєва проходе «Місячник по вилученню у населення  балонів  із зрідженим вуглеводневим газом, які тривало не використовувались».

Мета заходу – недопущення випадків аварійних ситуацій, пов’язаних з використанням балонів із зрідженим вуглеводневим  газом.

За даними Миколаївського УРСГ ТОВ «ДНІПРОРЕГІОНГАЗ» на обслуговуванні у підприємства знаходиться 122 452 абонента, що використовує балони  із зрідженим вуглеводневим газом. Вже за сім місяців поточного року планове технічне обслуговування проведено 38531 абонентів, відремонтовано 512 одиниць газобалонного устаткування, вилучено 32 одиниці балонів із зрідженим вуглеводневим газом.