Питання безпеки під час технічного обслуговування та ремонту автомобілів розглянули з працівниками двох автопідприємств Одеси

25 вересня 2023

Днями головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Олексій Мінін провів профілактичний захід в товариствах з обмеженою відповідальністю “Мустанг Моторс” та «Скай Моторс+», розташованих в м. Одесі. Підприємства займаються продажем легкових автомобілів та проводять їм технічне обслуговування і ремонт.

Під час профілактичного заходу інспектор провів з керівним складом та робітниками підприємств технічні консультації на робочих місцях під час виконання робіт на теми:

-профілактики виробничого травматизму;

-безпеки під час технічного обслуговування та ремонту автомобілів;

-виконання шиномонтажних робіт;

-експлуатації автомобільних підйомників;

-експлуатації обладнання, що працює під тиском;

-використання транспортних засобів та акумуляторних систем живлення автомобілів.

Також посадовець зазначив, що автослюсарі, які виконують технічне обслуговування і ремонт автомобілів, обов’язково повинні пройти психофізіологічну експертизу, навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Інспектор нагадав посадовим особам підприємств про переваги задекларованої праці і чому на сьогодні надзвичайно важливо декларувати трудові відносини роботодавців з працівниками.