Питання погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат знаходяться на постійному контролі

06 червня 2019

На засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат обговорено стан погашення заборгованості із заробітної плати працівникам 4 підприємств області.

Участь у роботі комісії взяла перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська.

Так, станом на 01.05.2019 року Комунальне підприємство «Південсервіс» має заборгованість по заробітній платі у сумі 9,9 тис.грн. У 2015 році підприємство визнано банкрутом. Зазначена сума боргу перед працівниками була ще фіксована на початку 2018 року.

Комунальне некомерційне підприємство «Доманівський районний центр медико-санітарної допомоги» Доманівської районної ради станом на 01 травня 2019  заборгувало – 706,1 тис.грн. Між тим позитивна динаміка щодо зменшення суму боргу присутня. Вже станом на 04.06.2019 сума боргу склала 482,8 тис.грн. Невиплату заробітної плати спричинило несвоєчасне отримання ліцензії на впровадження медичної практики перетвореного підприємства та підписання договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України.

Комунальне підприємство «Дирекція оздоровчих закладів «Причорномор`є» у 2019 році нарощує заборгованість по заробітній платі щомісяця. На початку року заборгованості по заробітній платі  не було, станом на 01.05.2019 сума склала 97,2 тис.грн, а вже на 01.06.2019 – 286,1 тис.грн. За словами представника ситуація  згодом зміниться. Причина виникнення боргу пов’язана з сезонністю роботи підприємства. Обслуговування баз відпочинку  почалося 01 травня.

Державне підприємство «Державне Південне виробничо-технічне підприємство» з початку року збільшило заборгованість по заробітній платі майже у два рази. Станом  на 01.06.2019 сума боргу становить – 4603,4 тис.грн. Заборгованість із заробітної плати створило несвоєчасне проведення тендерів для укладання договорів.

Заслуховуючи звіти про роботу у напрямку погашення заборгованості із заробітної плати від представників підприємств-боржників, члени комісії по кожному підприємству визначали конструктивні заходи щодо виходу зі скрутної ситуації.