Радіо «FM Миколаїв»: заходи направленні на недопущення нещасних випадків на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери

12 жовтня 2018

У п’ятницю, 12 жовтня 2018 року, гостем передачі «На всі сто» на  радіо «FM Миколаїв» (92 FM)  стала головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Артеменко.

На початку передачі слухачам було повідомлено про високий рівень травматизму на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери, хоча діяльність суб’єктів господарювання зазначеної сфери, відповідно до встановлених критеріїв, здійснюються з незначним ступенем ризику.

Так, за 8 місяців 2018 року на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери загинуло 29 працівників. Кількість нещасних випадків збільшилася на  45% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ведучі Світлана Вовк та Денис Бобков, з огляду на актуальність теми, ставили чимало питань гості та обговорювали заходи недопущення нещасних випадків.

Під час ефіру було окреслено види господарської діяльності підприємств, що належать до соціально-культурної сфери, визначено причини, що призвели до  нещасних випадків, та заходи, які необхідно реалізовувати з метою недопущення втрати життя та здоров’я працівників.

Наприкінці ефіру, спрямовуючи розмову до свідомого ставлення кожного громадянина  до збереження власного життя та здоров’я під час виконання трудових обов’язків, Людмила Артеменко зазначила, що на жаль лише прикрі обставини змушують нас замислитися над наслідками наших дій. Тому необхідно формувати превентивну культуру охорони праці  на підприємствах та підвищувати рівень культури охорони праці серед працівників.