Радіоефір на UA:Миколаїв про результати перевірок суб’єктів господарювання, що провадять діяльність в рекреаційних зонах Миколаївщини, з питань дотримання вимог охорони праці

15 вересня 2021

15 вересня 2021 у радіоефірі на UA:Миколаїв у передачі «Діалоги» обговорено результати перевірок з питань дотримання вимог охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, що відбулися у суб’єктів господарювання курортних зон Миколаївщини та тривали з травня по серпень 2021 року.

Заволока Кирило, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Миколаївській області, розповів про питання, які  досліджувалися під час перевірок, та виявлені порушення.

Посадовець повідомив, що відсутність здійснення суб’єктами господарювання  організаційних заходів,  направлених на  визначення та мінімізацію виробничих ризиків, створила  ситуації, коли працівники  виконували трудові обов’язки, у в тому числі в зонах дії шкідливих виробничих факторів, без спеціального одягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту. Що є неприпустимим. Під час перевірок зафіксовані порушення допуску працівників до роботи без проведення попереднього медичного огляду. Хоча за певних вад та захворювань особа не може бути  допущена до роботи, наприклад: керування  транспортним засобом, виконання робіт на висоті, по обслуговуванню діючої електроустановки напругою до і вище 1000 В тощо. Він наголосив, що безвідповідальність у питаннях дотримання вимог охорони праці може коштувати життя людині.

Радіослухачі дізналися про заходи, які вжили представники Управління Держпраці з метою забезпечення дотримання роботодавцями своїх зобов’язань у сфері охорони праці, а працівниками безпечних методів роботи.