Ранковий прямий ефір на радіо «FM Миколаїв»: безпечна експлуатація електрообігрівачів

22 листопада 2018

22 листопада 2018 року у  прямого ефіру передачі «На всі сто» радіо «FM Миколаїв» (92 FM) обговорювалися небезпеки, пов’язані з використанням електрообігрівачів на робочому місці.

Під час ефіру начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Агарков наголосив, що використання саморобних електрообігрівачів є неприпустимим. Експлуатація зазначеного «обладнання» може призвести до ураження працівника електричним струмом чи отримання ним опіків. Слухачам радіо було повідомлено, що електрообігрівачі є зручними, мобільними та безпечними засобами, але за умов, якщо експлуатація буде здійснюватися відповідно по інструкції заводу-виробника.

Надаючи відповіді на питання ведучих  Світлани Вовк та Дениса Бобкова, Дмитро Агарков підкреслив, що організація охорони праці на підприємстві покладається на роботодавця. Саме він несе безпосередню відповідальність за дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці на підприємстві.

Наприкінці передачі мешканців Миколаївщини проінформували про переваги практики заохочення працівників за свідоме ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих над  «карною» практикою –  накладання штрафів.