Результати обстеження МСШМіПР “Академія дитячої творчості” стосовно дотримання вимог безпечної експлуатації електрообігрівачів

06 грудня 2019

За ініціативи Управління Держпраці у Миколаївській області в МСШМіПР “Академія дитячої творчості” відбулось обстеження  стосовно безпечної експлуатації електричних опалювальних приладів.

Мета: недопущення виникнення пожеж, нещасних випадків та травм серед учасників навчального процесу в період холодної пори року.

 Без будь-яких попереджень особи, відповідальні за електрогосподарство та охорону праці навчального закладу,  разом з головним державним інспектором Управління Держпраці у Миколаївській області Юрієм Лодатко дослідили  навчальні класи, художні студії, додаткові приміщення на предмет застосування електрообігрівачів.

За результатами заходу не виявлено жодного обігрівача, який би експлуатувався. Технічний стан приладів не викликав нарікань.  Усі виявлені обігрівачі оснащені терморегуляторами.

З метою визначення рівня знань щодо вимог безпечної експлуатації електрообігрівачів під час заходу відбувалось опитування працівників. Освітяни продемонстрували обізнаність у  питаннях електробезпеки.

Представник Управління  відмітив, що втілення продемонстрованих знань у практику має забезпечити 100% безпеки. Між тим, Юрій Лодатко відмітив, що лише пильність й  уважність до електрообігрівачів під час їх експлуатації  допоможе  уберегтися від електротравм, стане на заваді виникнення пожеж, що у свою чергу збереже особисті речі учасників навчального процесу та майно навчального закладу.