Результати перевірки Миколаївської дирекції Акціонерного товариства «УКРПОШТА»

31 січня 2020

За результатами перевірки Миколаївської дирекції Акціонерного товариства «УКРПОШТА» на предмет дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів у сферах промислової безпеки, охорони праці,  гігієни праці виявлено 83 порушення чинного законодавства, у тому числі тих, що погрожують життю та здоров’ю працівників.

У зв’язку з виявленими порушеннями керівництво підприємства попереджено про  необхідність негайного зупинення робіт, зокрема: експлуатації систем газопостачання природним газом, 4 трансформаторних підстанцій, виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В,  використання вантажопідіймальних машин і механізмів, зокрема електротельфера, талей, пасажирських та вантажних ліфтів; проведення робіт на висоті понад 1,3 метра.

Питаннями охорони праці на підприємстві з чисельністю близько 2000 працівників опікується 2 особи. Тож, охоплення всіх питань щодо проведення навчання та перевірки знань з охорони праці, забезпечення працівників спецодягом, необхідними засобами індивідуального та колективно захисту, систематичного контролю за відповідністю нормативних актів з питань охорони праці підприємства вимогам чинного законодавства, якісного розслідування причин травматизму працівників тощо не забезпечується.

Продовж перевірки посадовими особами Держпраці надано роз’яснення та рекомендації  щодо організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально-економічних і лікувально–профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням і аваріям у процесі праці.

Миколаївська дирекція Акціонерного товариства «УКРПОШТА»  повинна надати до Управління Держпраці у Миколаївській області інформацію про вжиті заходи щодо усунення порушень до кінця лютого 2020 року.