Результати проведення планового заходу державного нагляду у сфері промислової безпеки, охорони праці управління Держпраці у Миколаївській області на ТОВ «Металург півдня»

28 листопада 2017

Управлінням Держпраці у Миколаївській області завершено проведення планової перевірки безпечного виконання робіт пов’язаних з функціонуванням спортивних споруд та діяльності готелю ТОВ «Металург півдня».

У ході перевірки було проведено обстеження безпечності інженерно-технічного та господарського функціонування приміщень, застосування дезінфекційної речовини, зокрема кислоти соляної, що відноситься до 2 класу небезпеки, експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, серед яких об’єкти систем газопостачання, електротехнічних мереж, ліфтового господарства. За результатами перевірки на ТОВ «Металург півдня» виявлено 36 порушення вимог нормативних актів з охорони праці.

Керівництво підприємства попереджено про необхідності зупинки роботи та подальшої експлуатації 7 об’єктів підвищеної небезпеки.

Разом з тим, впродовж заходу посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області проводилася роз’яснювальна робота з мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків під час процесу створення, організації споживання продукту готельного та  фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Під час заходу увагу було приділено своєчасному обстеженню інженерно-технічних комунікацій, стану будівель і споруд, своєчасності проходження медичних оглядів працівниками, наявності інформаційних попереджувальних табличок на об’єктах підвищеної небезпеки, обізнаності у заходах реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій тощо.