Роботодавцям Доманівського району роз’яснили умови застосування праці неповнолітніх осіб

31 жовтня 2018

Укладення трудових договорів з неповнолітніми особами має свої особливості. Саме зазначена тема розглядалася на семінарі, що відбувся Доманівській райдержадміністрації, для  керівників сільгосппідприємств та представників органів місцевого самоврядування.

Під час заходу зазначалося, що держава встановила додаткові норми, пов’язані з регулюванням праці молоді, спрямовані на забезпечення нормального фізичного та розумового розвитку молодих працівників, зокрема неповнолітніх.

Розглядаючи ключові аспекти належного оформлення трудових відносин, інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Іван Гусаров надав перелік  умов, що має бути окреслений у трудовому договорі з неповнолітньою особою.

Увагу присутніх зосереджено на вимоги Кодексу законів про працю України, у яких визначено норми виробітку для молодих робітників та порядок проведення оплати праці працівників молодше 18 років при скороченій тривалості щоденної роботи, а також обмеження щодо звільнення неповнолітніх  працівників.

У заключному блоці виступу фахівця управління Держпраці у Миколаївській області було надано інформацію про роботи, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх та заборони щодо залучення таких працівників до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні.