Роботодавців Арбузинки попереджено про відповідальність за недодержання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та належне оформлення трудових відносин

02 липня 2021

Черговий інформаційний семінар для роботодавців за участю інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області відбувся в Арбузинській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Тема семінару: інклюзивний ринок праці, розв’язання проблемних питань осіб з інвалідністю у сфері праці.

Під час заходу інспектор праці повідомила про норми законодавства про працю, що стосуються особливостей працевлаштування осіб з інвалідністю, трудові права та пільги цієї категорії працівників, а також про  норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Присутнім донесено, що зазначений норматив  встановлено з метою  створення можливості для осіб з інвалідністю вести повноцінний спосіб життя, у тому числі трудового,  згідно з індивідуальними можливостями, здібностями та інтересами. Виконання нормативу є обов’язковою вимогою чинного законодавства, контроль за додержанням якої здійснює Управління Держпраці у Миколаївській області. За порушення вимог законодавства про працю до посадових осіб підприємств, установ та організацій передбачена адміністративна відповідальність. Водночас інформація про невиконання нормативу направляється до Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, який вживає відповідні адміністративно-господарські санкції до суб’єкта господарювання за робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте нею.

Наприкінці заходу увагу роботодавців звернуто на те, що з 01 липня 2021 року розпочинається інспекційна кампанія Держпраці щодо виявлення незадекларованої праці та запрошено їх забезпечити дотримання вимог законодавства про працю при використанні праці працівників.