Роботи в підземних комунікаціях: на Одещині проведено технічну консультацію

12 липня 2024

Водопровідно-каналізаційне господарство — одна з найважливіших систем життєзабезпечення населених пунктів. Складовими частинами централізованих систем водопостачання та водовідведення є водопровідні та каналізаційні колодязі і камери, що являють собою підземні заглиблені споруди, які використовуються експлуатаційним персоналом підприємства для повноцінного функціонування трубопроводів водопостачання та водовідведення.


З метою безпечного виконання робіт головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Світлана Малярчук провела технічну консультацію в КП «ВОДОПОСТАЧ».


Фахівець Держпраці наголосила, що роботи, пов’язані зі спуском персоналу в колодязі, камери, колектори, резервуари й інші підземні комунікації і пристрої, належать до небезпечних. На їх виконання бригадам видається наряд-допуск із зазначенням небезпек і засобів захисту. Бригади повинні забезпечуватися справними інструментом і інвентарем, захисними засобами і пристосуваннями, а також аптечкою домедичної допомоги. Кожен робітник бригади зобов’язаний пройти спеціальне навчання і перевірку знань з правил безпечного виконання газонебезпечних робіт, а також повинний бути навчений правилам поводження з захисними засобами.