Роман Чернега відвідав Державну інспекцію з питань праці Литовської Республіки

05 серпня 2019

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько з 30 липня по 1 серпня 2019 року перебували у Литовській Республіці з робочим візитом.

Державна служба України з питань праці багато років співпрацює з литовськими колегами і вже неодноразово мала можливість переймати їх досвід та практичні знання.

Цього разу українська делегація відвідала регіональне відділення Інспекції праці у місті Клайпеда. Сторони обговорили організацію діяльності регіональних відділень, питання контролю за додержанням законодавства про працю та діяльність комісій з трудових спорів.

Литовські колеги поділилися кращими практиками у галузі охорони праці. Українська делегація відвідала клайпедські компанії, які мають високу культуру безпеки праці. На плавучому сховищі зрідженого природного газу та суднобудівному заводі здійснюють не лише обов’язкові, але й додаткові заходи з охорони праці працівників.

В одній з таких компаній Клайпеди працюють і українці. Наші громадяни підтвердили гідні умови праці на суднобудівному заводі. Проте зазначили, що із задоволенням повернулися б на батьківщину, якби в Україні відновили суднобудівну галузь, створили гідні умови праці та платили достойну зарплату.

Джерело: http://dsp.gov.ua