Розв’язання проблем, пов’язаних зі забезпеченням трудових прав працівників медичної та фармацевтичної сфер діяльності

19 червня 2019

На Миколаївщині  є ким і чим пишатися. Люди задіяні у сфері охорони здоров’я   рятують людство від страшних епідемій, знаходять ефективні методи діагностики і лікування тяжких хвороб. Безперечно, трудові права  людей у білих халатах мають додержуватися відповідно до букви закону: належне оформлення трудових відносин, нормований режим роботи,  оплата праці відповідно до відпрацьованого робочого часу, занесення відомостей про шкідливі умови праці до трудової книжки тощо.

На передодні дня, коли працівники галузі охорони здоров’я особливо відчувають свою необхідність та значущість – Дня медичного працівника, посадові особи управління  Держпраці у Миколаївській області також проявили увагу до  осіб медичної та фармацевтичної сфер діяльності.  Так, за ініціативи посадовців відбулися зустрічі з трудовими колективами Кривоозерської центральної районної лікарні, КНП «Єланецька ЦРЛ», КНП «Єланецький РЦПМСД», а також суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю фармацевтичними товарами, а саме: філій ПП “Южноукраїнська фармацевтична компанія», Підприємства комунальної власності “Фармація” та ТОВ Аптека “Фарм-Лайн” (смт Єланець, смт Арбузинка).

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області впевнені, що  зміни у системі фінансування лікувально-профілактичних закладів мають допомоги досягти поліпшення показників тривалості та якості життя мешканців Миколаївщини. Водночас, вони мають відбуватися з додержанням вимог чинного законодавства. Тому, під час зустрічей здебільше мова йшла про дотримання обов’язків сторонами трудових відносин.

За словами першого заступника начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яни Скуратовської нині в системі охорони здоров’я багато складних організаційних, фінансових питань. Допомога, у напрямку забезпечення додержання вимог законодавства про працю, сприятиме стабільності роботи суб’єктів господарювання  області. За результатами реорганізаційних заходів у області має сформуватися така модель системами охорони здоров’я, яка відповідатиме потребам українців, створюватиме чесну конкуренцію, забезпечуватиме трудові права медпрацівників.