Ринковий нагляд: проведено ряд інформармащійних заходів в рамках інформаційної кампанії

26 лютого 2024

Відділом ринкового нагляду продовжуються інформаційно-роз’яснювальній заходи в рамках інформаційної кампанії. Повторно відвідано місця реалізації та зберігання нехарчової продукції, що містила ознаки невідповідності, виявленої в ході виконання заходів інформаційних кампаній, проведених у 2023 році. Проводиться консультування суб’єктів господарювання стосовно ефективних способів додержання вимог щодо безпечності продукції (у разі виявлення в ході повторних інформаційних відвідувань продукції, що містить ознаки невідповідності).

В містах Одеса та Миколаїв головними інспекторами відділу здійснено повторні інформаційні заходи на ринках «Яма» та «Котовський», також заходи були здійснені в магазинах «ЛюксОптика», «Ашан», «Leron Merlin», «Спец Одяг», «Мережа Магазинів 33кв/м» та «Ozon». Зауважимо, що серед найпоширеніших порушень були виявлені наступні:
– відсутність знака відповідності;
– інструкція відсутня або складена не українською мовою;
– недотримання вимог щодо декларації про відповідність;
– порушені обов’язки суб’єктів господарювання відповідно до їх відповідальності.

Під час чисельних інформаційно роз’яснювальних відвідувань, які проводяться в рамках нової кампанії суб’єктам господарювання наголошується необхідність дотримання вимог чинного законодавства. Також було наголошено на тому, що органами ринкового нагляду надається безоплатна консультаційна підтримка суб’єктам господарювання з питань ринкового нагляду у вигляді письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання.