Семінари у райдержадміністраціях Миколаївської області: найгостріші питання додержання законодавства про працю, охорону та гігієну праці

21 вересня 2018

20 вересня 2018 у м.Вознесенськ відбувся семінар для керівників сільськогосподарських підприємств,  закладів освіти та охорони здоров’я, голів фермерських господарств направлений на реалізацію найбільш ефективних способів дотримання норм законодавства про працю, дотримання вимог охорони та гігієни праці.

Захід відбувся за ініціативою  управління Держпраці у Миколаївській області та за сприянням Вознесенської райдержадміністрації.

Під час виступів фахівці управління Держпраці у Миколаївській області закликали присутніх дотримуватися вимог чинного законодавства та акцентували увагу на актуальні аспекти сьогодення.

Присутнім було наведено основні причини, що призвели до настання нещасних випадків на підприємствах області. З метою недопущення травматизму працівників  під час виконання трудових обов’язків, суб’єктам господарювання Вознесенського району наголошено на необхідність здійснення постійного контролю щодо виконанням вимог охорони праці працівників.

Учасники семінару отримали інформацію про  переваги офіційного працевлаштування, порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками, а  також відповідальність роботодавців за порушення законодавства з питань праці.

Крокуючи по питаннях заходу, фахівці управління Держпраці у Миколаївській області роз’яснили  учасникам семінару порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, ознайомили з пільгами та компенсаціями передбаченими чинним законодавством за роботу у шкідливих умовах праці.

Виступаючі не оминули увагою й  питання організації проведення  медичних оглядів працівників певних категорій. Присутнім  було  зауважено на періодичність проведення медичних оглядів працівників певних категорій, зосереджено увагу на вимоги встановлені щодо вибору медичного закладу для проведення попереднього та періодичного медогляду.

Серед іншого представникам  суб’єктів господарювання зауважено на використання безпечної продукції, зокрема засоби індивідуального захисту, обладнання що працює під тиском.